Een nieuwe discotheek siert het Antwerpse nachtlandschap. ‘Opium’ opende donderdag 17 december zijn deuren en wil een plaats opeisen tussen al de prominente nachtclubs in Antwerpen. Volgens sommige zal het moeilijk zijn omdat het nachtleven al verzadigd is en er gewoon geen plaats meer op te eisen valt.

Buren in opstand

De buurtbewoners zijn zeker niet opgezet met al dat feestgedruis. “ Nu dat gedoe met die boot eindelijk voorbij is, bouwen ze hier een nieuwe discotheek. Als er discotheken en overlast blijft komen, dan ben ik hier weg,” Aldus een buurtbewoner. Ronny Cuyt ontkent dat gedeeltelijk. “Discotheek Nanno dat oorspronkelijk gevestigd was op de partyboot, is verhuisd naar Industria, maar dat was niet onder druk van de buurt. Wel erkennen we het probleem van geluidsoverlast en hebben we onze hand reeds uitgestoken naar de buurtbewoners. We hopen zo de overlast tot een minimum te beperken.

Jongeren vinden het leuk

De jongeren zelf vinden de concurrentie leuk maar erkennen het overlastprobleem ook. Kurt (24): “Het is toch leuk dat je naar een nieuwe discotheek kan gaan als je een beetje uitgekeken bent op de anderen. Ik denk dat er binnen een vierkante kilometer rond het eilandje minstens 4 grote discotheken zijn. Ik zie mensen soms wel kotsen of lawaai maken en dat is wel erg maar het is aan de uitbaters om daar oplossingen voor te zoeken, zulke problemen horen bij het uitgaan. Erg vind ik het niet want ik heb het gevoel dat ze altijd wel goed vol zitten.”
Lieselot (19): “Naargelang mijn smaak of zin kies ik een discotheek, trouwens sommige zijn voor een ander doelpubliek zoals bijvoorbeeld holebi’s. Dan heb ik zelfs geluk dat er op die dagen andere discotheken open zijn.” Cuyt bevestigt deze stellingen. Hij vindt dat de discotheken meer elkaars complement dan elkaars concurrent moeten zijn: “Elke club in de nabije omgeving heeft zijn eigen doelgroep dus ik denk niet dat er problemen zijn.”

Zaken zijn zaken

Een uitbater van een klein danscafé is niet opgezet met die concurrentie. “Toen ik pas begon dacht ik dat mijn café een leuke plek zou zijn maar met al die grote discotheken wilt niemand nog naar hier komen. En ze blijven ook maar als paddenstoelen uit de grond schieten.” De discotheken begrijpen die reacties maar vinden dat zaken, zaken zijn. “Indien er teveel discotheken zijn zullen er vanzelf verdwijnen. Zo werkt de economie.” Aldus Cuyt.

Uitgaan is populair

Vorig jaar werd er in de pers nog geponeerd dat uitgaan bij jongeren aan populariteit aan het verliezen was. Ronny Cuyt weet niet van wie die uitspraken kwamen, hij zegt steeds meer potentieel te zien in het uitgaansleven en het publiek daarvan.
“Ik vind het wel raar dat iedereen zegt dat uitgaan niet meer in is maar dat er diezelfde tijd toch steeds nieuwe discotheken geopend worden.”

© 2009 - StampMedia - Tekst: Kamal Kharmach, foto: Gilles Leyssens


Dit bericht werd gepubliceerd door A Nieuws op 24/12/2009
Dit bericht werd gepubliceerd door Party Industries op 25/12/2009